• Startsida


 • Ja, kära släktingar som hamnat här och undrar om det är något liv i släktföreningen nuförtiden?

  Det var onekligen ett bra tag sedan vi ordnade med ett stort släktmöte på Österlen.

  Sen har det varit tyst, men intresset bland medlemmarna verkar inte ha upphört helt.

  Från flera håll har man visat intresse och önskat en fortsättning. Det har gällt såväl "äkta" Ronge släktingar som ingifta.

  Därför blev det till slut ett Minimöte som vi kallade det. Alltså ingen inbjudan till samtliga lmedlemmar i vår förening - som dessutom har upplösts rent formellt.

  En grupp på närmare 20 personer infann sig på Havanna Hotell i Varberg lördag-söndag i september. Alla fick boka själva osv. Inget arrangerat program denna gång mer än att Leif Ronge hade förberett en mycket intressant presentation som handlade om Per-Adolfs och Hildas syskon.
  Leifs Presentation
  Väldigt mycket foton och annat dokumentärt hade han lyckats gräva fram. Dessutom förstärktes gruppen med ättlingar till en bror till Per-Adolf, numer boende i Torsby och som brinner mycket för våran släkt i ett vidare perspektiv.

  I övrigt blev det god mat dryck och trevlig samvaro i den ganska spektakuilära miljön som hotellet bjuder på. Väldigt mycket Kuba atmosfär, spännande inredning osv. Bara det var värt besöket.

  Vi som var där kände allt att det vore trevligt att fortsätta med släktmöten av denna lite enklare typ, och då vill vi förstås nå ut till fler släktningar. Det är ändå tillkommit en ny generation som borde få chans att bekanta sig med "rötterna".

  Vi får se hur det går. Vi gamlingar blir ju allt äldre, men än så länge står vi på benen.

  Med hopp om fortsatta släkt sammankomster - men gärna då med hjälp av nya lite yngre krafter.

  Kom gärna med förslag. 

  Ha det så bra!

  Eje

  eric.ronge@gmail.com